012 483 222

Phnom Penh, Cambodia

ពត៌មានកសិកម្មថ្មីៗ

បច្ចេកទេសក្នុងការដាំដើមប៉ាស្យុង
សារៈប្រយោជន៍នៃជីគីមី
បច្ចេកទេសដាំនិងថែទាំដំណាំកាហ្វេ
តួនាទីរបស់សារធាតុជីលើដំណាំស្រូវ
Stay Connected
ពត៌មានថ្មីៗ
Loading...

សៀវភៅដំណាំស្រូវនៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជា






ដំណាំ​ស្រូវ​នៅ​កម្ពុជាពិនិត្យ​ដោយ បណ្ឌិត ម៉ែន សារុម
មាតិកា
អារម្ភកថា​
ជំពូក​ទី​១ ប្រវត្តិ​នៃ​វប្បកម្ម​ដំណាំ​ស្រូវ​នៅ​កម្ពុជា
១.១. ​ស្រូវ និង​មនុស្ស​
១.២. ប្រវត្តិ​នៃ​វប្បកម្ម​ដំណាំ​ស្រូវ​នៅ​កម្ពុជា
១.៣. ​ស្ថានភាព​ផលិតកម្ម​ដំណាំ​ស្រូវ​នា​ពេល​បច្ចុប្បន្ន
ជំពូក​ទី​២ បរិស្ថាន​នៃ​ដំណាំ​ស្រូវ
២.១. ​សេចក្តីផ្តើម
២.២. ​សីតុណ្ហភាព
២.៣. ​ពន្លឺ
២.៤. ​ទឹក
២.៥. ​សារធាតុចិញ្ចឹម​នៃ​ដំណាំ​ស្រូវ
ជំពូក​ទី​៣ លក្ខណៈ​រូបសាស្ត្រ​នៃ​ដំណាំ​ស្រូវ
៣.១. ​លក្ខណៈ​រូបសាស្ត្រ​នៃ​សរីរាង្គ​លូតលាស់
៣.២. ​លក្ខណៈ​រូបសាស្ត្រ​នៃ​សរីរាង្គ​បន្ត​ពូជ
ជំពូក​ទី​៤ សរីរសាស្ត្រ​នៃ​ដំណាំ​ស្រូវ
៤.១. ​សរីរសាស្ត្រ​នៃ​ដំណុះ​គ្រាប់
៤.២. ​សរីរសាស្ត្រ​នៃ​ដំណេក​គ្រាប់
៤.៣. ​ការ​បង្កបង្កើត​ពន្លក​ដើម​បែក
៤.៤. ​សរីរសាស្ត្រ​នៃ​ពន្លក​ផ្កា
៤.៥. ​សរីរសាស្ត្រ​នៃ​ភាព​ទុំ
៤.៦. ​តួនាទី​សរីរសាស្ត្រ​នៃ​និយតករ​លូតលាស់
៤.៧. ​រស្មី​សំយោគ និង​ដំណក​ដង្ហើម​នៅ​ក្នុង​ស្លឹក
ជំពូក​ទី​៥ ពន្ធុសាស្ត្រ និង​បសិដ្ឋកម្ម​ពូជ
៥.១. ​ពន្ធុសាស្ត្រ​នៃ​ដំណាំ​ស្រូវ
៥.២. ​ជម្រើសវិទ្យា​នៃ​ដំណាំ​ស្រូវ
៥.៣. ​ផលិតកម្ម​គ្រាប់ពូជ​សុទ្ធ
ជំពូក​ទី​៦ ប្រព័ន្ធ​ក្សេត្រ​បរិស្ថាន និង​វប្បកម្ម​ដំណាំ​ស្រូវ
៦.១. ​សេចក្តី​ផ្តើម
៦.២. ​ក្សេត្រ​បរិស្ថាន​រដូវប្រាំង
៦.៣. ​ប្រព័ន្ធ​ក្សេត្រ​បរិស្ថាន​ស្រូវ​ស្រែ​ទំនាប​អាស្រ័យ​របប​ទឹកភ្លៀង
៦.៤. ​ប្រព័ន្ធ​ក្សេត្រ​បរិស្ថាន​ស្រូវ​ឡើង​ទឹក
៦.៥. ប្រព័ន្ធ​ក្សេត្រ​បរិស្ថាន​ស្រូវ​ចម្ការ
ជំពូក​ទី​៧ ប្រព័ន្ធ​កសិកម្ម​ដែល​មាន​ដំណាំ​ស្រូវ​ជា​មូលដ្ឋាន
៧.១. ​ប្រព័ន្ធ​កសិកម្ម និង​របប​ទឹកភ្លៀង
៧.២. ​ប្រព័ន្ធ​កសិកម្ម និង​ដី​ដាំ​ដុះ​ដំណាំ
៧.៣. ​ប្រព័ន្ធ​ដាំ​ដុះ​ដំណាំ
៧.៤. ​ប្រព័ន្ធ​កសិកម្ម​ចម្រុះ
៧.៥. ​ការងារ​កសិដ្ឋាន​រួម​ផ្សំ
ជំពូក​ទី​៨ ដី និង​ការ​គ្រប់គ្រង​សារធាតុចិញ្ចឹម​សម្រាប់​ដំណាំ​ស្រូវ
៨.១. ​ដី​នៃ​ដំណាំ​ស្រូវ​នៅ​កម្ពុជា
៨.២. ​ការ​គ្រប់គ្រង​ជីជាតិ​ដី
៨.៣. ​បញ្ហា​ដី និង​ការ​គ្រប់គ្រង​
ជំពូក​ទី​៩ កត្តាចង្រៃ និង​ការ​គ្រប់គ្រង
៩.១. ​ជំងឺ​លើ​ដំណាំ​ស្រូវ
៩.២. ​សត្វល្អិត​ស៊ី​ស្រូវ
៩.៣. ​ស្មៅ​សំខាន់ៗ​នៅ​លើ​ដំណាំ​ស្រូវ
ជំពូក​ទី​១០ ការ​ប្រមូល​ផល និង​ទុកដាក់
១០.១. ​ការ​ច្រូតកាត់
១០.២. ​ការ​បោក​បែន
១០.៣. ​ការ​សម្ងួត
១០.៤. ​ការ​ទុកដាក់
ជំពូក​ទី​១១ សេដ្ឋកិច្ច និង​ទីផ្សារ
១១.១. ​សារសំខាន់​នៃ​ដំណាំ​ស្រូវ
១១.២. ​ស្ថិតិ​ផលិតកម្ម​ស្រូវ
១១.៣. ​បែបផែន​នៃ​ការ​កាន់កាប់​ដី និង​ផលិតកម្ម​ស្រូវ​នៅ​កម្ពុជា
១១.៤. ​កត្តា​សំខាន់ៗ​សម្រាប់​ការ​វិភាគ​ផលិតកម្ម​ស្រូវ
១១.៥. ​ឥទ្ធិពល​នៃ​បច្ចេកវិទ្យា​ថ្មី​លើ​សេដ្ឋកិច្ច
១១.៦. ​ការ​វិភាគ​សេដ្ឋកិច្ច​នៃ​ប្រព័ន្ធ​ដាំ​ដុះ​ស្រូវ​ពីរ​ដំណាំ
១១.៧. ​ការ​បែងចែក និង​ប្រើប្រាស់​ផលិតផល
១១.៨. ​ទីផ្សារ​ស្រូវ​អង្ករ
ជំពូក​ទី​១២ អត្ថប្រយោជន៍​នៃ​ដំណាំ​ស្រូវ
១២.១. ​សេចក្តី​ផ្តើម
១២.២. ​ដំណាំ​ស្រូវ និង​វប្បធម៌
១២.៣. ​ដំណាំ​ស្រូវ និង នយោបាយ និង​សង្គម
១២.៤. ​ដំណាំ​ស្រូវ និង​បរិស្ថាន
១២.៥. ​ដំណាំ​ស្រូវ និង​ទេសចរណ៍

>>>ទាញយកឯកសារលម្អិតទីនេះ
សូមចូលរួមគាំទ្រ និងចែករំឡែកចំណេះកសិកម្មថ្មីៗទាំងអស់គ្នាទទួលយកអត្ថបទពីប្លករបស់ខ្ញុំ ដោយស្វ័យប្រវត្តិឥតគិតថ្លៃ!
ចូលរួមចែករំឡែកចំណេះដឹង